donert mer enn 500 millioner til idrettslaget. Noen av de mest profilerte gjestene på stadion inkluderer Real Madrid, Porto og Olympiakos. Molde er en av de eldste fotballklubbene i Norge, og klubben har vunnet flere mesterskap gjennom sin mer enn 110 år lange historie. Klubben ble stiftet som International i 1911, men ble kjent under sitt nåværende navn først i 1915. 

Når det gjelder mesterskap har klubben gjort seg godt bemerket i norsk fotball. De har nemlig vunnet den norske serien i 2011, 2012, 2014 og 2019, samt cupen i 1994, 2005, 2013 og 2014. Molde er også en av kun to norske klubber som har deltatt i UEFA Champions League mesterskapet. 

Historien om Molde FK

Molde FK ble stiftet av en gruppe lokale entusiaster samlet av Klaus Daae Andersen. Den formelle klubben ble stiftet som International 19 juni 1911, men tok sitt nåværende navn Molde Fotballklubb fire år senere. 

Som et knutepunkt for shipping og handel var det tilreisende arbeidere som utgjorde de første motstanderne til Molde FK. De spilte mot besetningen på ulike skip, men også danskene som arbeidet på Gideon motor fabrikk. Klubben spilte sin første profesjonelle kamp 5 august 1922 mot Kristiansund – en kamp som endte 2-2. I dag holder de til på Aker Stadion i Molde som har en kapasitet på 11.249 spillere. 

Gjennombruddet for Molde FK

I begynnelsen spilte Model FK primært i lokale serier og mesterskap utenfor toppdivisjonen. Dette endret seg imidlertid i 1974 da klubben kvalifiserte for øverste divisjonen i norsk fotball. Laget fikk tilført en rekke nye talenter som tidligere hadde spilt i andre klubber, navn som inkluderer Jan Fuglset, Åge Hareide og Harry Hestad. 

Allerede i 1987 kom laget svært nær muligheten for seriemesterskap, men de tapte mot Moss i finalen. Dermed måtte klubben vente helt til 1994 før de på sitt tredje forsøk klarte å vinne NM 3-2 over Lyn i finalen på Ullevaal Stadion. Dette var under Åge Hareide som trener. 

Molde (Aker) Stadion

I 1998 sto den nye stadion til Molde FK klar. Det moderne anlegget på Reknes ble bygget ved hjelp av midler fra de lokale forretningsmennene Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten. Røkke har siden den gang blitt en av de faste sponsorene til klubben og

Rekorder for Molde

Klubben som lenge har prydet norsk toppfotball har satt en rekke rekorder gjennom de siste 100 årene. Dette inkluderer klubbens største seier i toppdivisjonen (8-0 mot Moss i 1996) og deres største tap (0-8) mot Stabæk i 2006. Klubben er også en av kun to norske klubber som har kvalifisert seg til UEFA mesterskapet fra Norge. 

Oppsummert

Molde har lenge vært en av de mest omtalte klubbene i Norge, og dette er ikke uten grunn. Klubben har tatt en rekke seire i ulike mesterskap og gjort seg godt bemerket også i utlandet. Med pengesterke investorer i ryggen har klubben fra Molde bygget en sterk organisasjon som omhandler både toppdivisjoner og breddeidretten i Norge. De har også vært klubben til en rekke internasjonale spillere, inkludert Kjetil Rekdal, Ole Gunnar Solskjær, Trond Andersen, Vegard Forren, Mame Biram Diouf og Rob Friend.