Lillestrøm sportsklubb er en av de største klubbene på østlandet og ble stiftet 2. april 1917. De har også en av de største supporterklubbene i Norge gjennom Kanarifansen. Klubben har deltatt i toppserien en rekke ganger og har blitt kåret til seriemester ved fem ulike anledninger, sist i 1989. De har også ni sølv- og tre bronsemedaljer i Eliteserien. 

Klubben har også spilt i en rekke norgesmesterskap hvor de har gått av med seieren seks ganger, sist i 2017. I dag har klubben hjemmebane på Åråsen stadion som har en kapasitet på 11 460 tilskuere. Kanarifansen er også kjent for sitt brede engasjement i samfunnsbildet, noe som har blitt bevist ved flere anledninger i form av innsamlinger, frivillig arbeid og støtte til nærområdet rundt klubben. 

Stadion

Som vi nevnte tidligere er det Åråsen som er hjemmebane for Lillestrøm Sportsklubb. Klubben eier selv banen 100%, noe som gjør at de aktivt kan benytte den sammen med supporterklubben. Den har også vært hjemmebane for en rekke sosiale tiltak for nærmiljøet. I dag finnes det ønsker fra en rekke krefter innad i LSK om at det skal bygges en ny stadium der flyplassen Kjeller ligger i dag. Foreløpig foreligger det ingen klare avgjørelser på dette, men det har blitt fremmet flere forslag om dette tidligere. Dersom dette skulle bli aktuelt kan klubben få en av de største og mest moderne hjemmebanene i den øverste ligaen. 

Profilerte spillere

Lillestrøm Sportsklubb har vært hjem for en rekke anerkjente spillere fra både Norge og utlandet. Derfor har vi valgt å liste opp neona v de beste gjennom tidene som har herjet på Åråsen i den gule grakta. I listen under finner du noen av de beste spillerne som har vært en del av Lillestrøm Sportsklubb gjennom tidene. 

  • Tom Lund
  • Arild Sundgot
  • Erling Knudtzon 
  • Arne Dokken
  • Ståle Solbakken
  • Olivier Occéan 
  • Magnus Powell
  • Björn Bergmann Sigurdśarson 
  • Fred Friday

Andre aktiviteter i klubben

LSK har en rekke ulike aktiviteter i tillegg til elitefotball. her er det Lillestrøm SK skøyter som er den mest profilerte delen av klubben utover deres eliteserielag. Klubben har flere ganger markert seg på skøyter, men de kan også by på breddeidrett, E-sport, Kvinneidrett og en rekke andre tilbud for både unge og voksne i Lillestrøm. 

Norsk fotball

Norsk fotball har lenge blitt dominerte va de samme lagene, men det er også et unikt tilskudd i breddefotballen. Norske fotballag har gjerne flere avdelinger, noe som har ført til at idretten forblir populær hos både små og store spillere fra hele landet. Dette har ført til at idretten troner på topp over nordmenns favoritter og hver 3. nordmenn har svart i undersøkelser at de aktivt spiller fotball på fritiden. En annen spennende utvikling vi har sett blant stadig flere norske klubber (LSK-inkludert) er at de begynner å ta aktiv del i E-sport konkurranser både i Norge og utlandet. Klubben har lansert sitt eget lag for E-sport og deltar i dag gjennom en rekke EA Sport turneringer i Norge. Dette viser at de aktivt moderniserer utvalget sitt og tiltrekker seg stadig nye talenter.