En godt etablert klubb som nylig har gjort seg bemerket i eliteserien er FK jerv. Klubben fra Grimstad har lenge ligget i andre divisjon, men har nylig rykket opp til eliteserien. I sesongen 2021 havnet Jerv på en tredjeplass i OBOS-ligaen, noe som førte til at klubben rykket opp til Eliteserien igjen. Det er lave forventninger til hvordan klubben vil gjøre det i eliteserien, men Jerv tidligere overrasket tilskuerne sine med uforventede bragder. 

Jerv har sine hjemmekamper på J. J. Ugland Stadion som ligger på Levermyr utenfor Grimstad. Stadion har en kapasitet på 3458 tilskuere, noe som er en relativt moderat kapasitet sammenlignet med andre klubben i den øverste ligaen av norsk fotball.

Historien om Jerv

Selv om Fotballklubben Jerv ikke er blant de mest profilerte i eliteserien, har de en lang og innholdsrik historie. Klubben fyller nemlig 100 år i 2021, da den ble stiftet 5. august 1921. Imidlertid fikk den ikke sitt nåværende navn før i 1923. Fotballklubben Jerv ble nemlig stiftet som Vestergatens FK i 1921, før den to år senere skiftet til sitt nåværende navn. Frem til 1939 spilte klubben hjemmekamper på Ødegårdsdalen stadion, før de flyttet til idrettsplassen ved Arendalsveien. Her holdt de til frem til 1954, da den nåværende hjemmebanen på Levermyr ble innviet. 

Historisk har Jerv vært et lag i den norske 3. divisjon, hvor de har vunnet sesongen i årene 2000, 2001, 2009, 2011 og 2013. De har spilt i OBOS-ligaen sesongene 2002, 2003, 2012 og 2014. Imidlertid var det i 2014 klubben gjorde sitt første gjennombrudd da de vant Oddsenligaen og for første gang rykket opp til Eliteserien (1. divisjon). 

De rykket ned igjen det påfølgende året, men gjorde det igjen historisk godt i OBOS-ligaen den påfølgende sesongen. Dette førte til kvalifikasjonsrunder for eliteserien, men her måtte Jerv gi tapt for Start etter to runder. FK Jerv var fortsatt i toppform og året etter havnet de på en 3. plass i OBOS-ligaen. De havner nok en gang i kvalifikasjonsrunder, men denne gangen vant de – noe som førte til at klubben rykket opp til Eliteserien i 2022 sesongen. 

Milepæler for klubben 

FK Jerv har kanskje ikke den samme statusen som Rosenborg og Vålerenga, men klubben har fortsatt en rekke milepæler under beltet. Vi skal derfor se nærmere på noen av milepælene klubben har oppnådd i Eliteserien de siste årene. Dette starter med største seier på hjemmebane mot Bærum i 2015 hvor kampen endte 5 – 0. På bortebane hadde de sin beste kamp mot den samme klubben på Bærums hjemmebane i 2015 sesongen, denne kampen endte 4 – 0, og er fortsatt den største borteseieren til FK jerv i første divisjon. 

Stadion

Jerv spiller på J.J Ugland, en fotballarena eid av Grimstad Kommune. Klubben er oppkalt etter skipsreder Johan Jørgen Ugland som i 2009 lånte kommunen 20 millioner for å pusse opp tribunen. Dette kom etter påslag fra NFF om at tribunen ikke lenger fylte kravene satt for norske arenaer. Valget om å endre navn på stadion kom etter at skipsrederen døde i april 2010.